La crisi deixa pas a la precarietat (article El País 04-04-2015)

La contractació laboral ha remuntat a Catalunya els últims dos anys, però les condicions dels llocs de feina no són les mateixes i, segons els experts, el canvi “ha arribat per quedar-se”. Guanyen terreny les feines per hores, els salaris baixos i la temporalitat, que és el que s’ha estès amb més força. L’únic tipus de contracte que creix des de l’inici de la crisi és el que venç al cap de 30 dies: el 2014 se’n van signar 886.781 davant dels 626.764 del 2007, un 41,5% més segons l’Observatori de Treball del Departament d’Empresa.

Les feines que duren un mes o menys han guanyat pes i han passat de representar el 21,9% del total de la contractació al 36,3% en set anys. La directora de relacions laborals de la patronal Pimec, Jana Callís, opina que les companyies es veuen atretes cap a aquests contractes per fer front una demanda inestable: “El d’obra i servei s’ha convertit en una tendència entre les empreses, ja que aquesta fórmula respon millor a les necessitats del mercat que no són segures”.Seguir llegint

Categories: Articles d'interès