Cambrera de pis d’hotel, una feina cada dia amb més precarietat laboral (Ernest Cañada. La Directa. 04-04-2015)

El treball de les cambreres de pis és essencial per al funcionament dels hotels. Es tracta d’una feina feta només per dones, que es dediquen a netejar les habitacions dels establiments i, en la majoria de casos les seves àrees comunes, com la recepció, les escales, les sales o els banys d’ús públic. Habitualment constitueixen entre un 20% i un 25% de les plantilles laborals del sector. La seva funció és una de les que més tenen en compte els clients, pels quals és essencial l’exigència que habitacions estiguin netes i endreçades. I malgrat la seva importància, són pràcticament invisibles per a la majoria dels hostes i de la població en general.

La feina de les cambreres de pis sempre ha estat un treball dur, però durant els darrers anys, amb la crisi, les seves condicions laborals s’han deteriorat molt. L’atur massiu ha permès que moltes empreses hagin ajustat costos per la part més feble, la del treball d’aquestes dones.seguir llegint

Categories: Articles d'interès